VBNL cursussen

Voor een succesvol voedselbos moeten verschillende vakgebieden samengebracht worden. Daarnaast is het belangrijk om een brug te slaan tussen theorie en praktijk (en omgekeerd).

Deze benadering is inspirerend om je eigen te maken. Een goede cursus helpt je dan ook op weg om innovatief landbouw en natuur te combineren. Hiernaast staat ons cursusaanbod.

Basiscursus Voedselbossen Rotterdam

Startdatum 19 februari 2020

Deze cursus bestaat uit drie lesavonden (woensdag) en twee praktijkmiddagen (zondag) op verschillende locaties in Rotterdam en in voedselbos Ketelbroek. Docenten zijn Max de Corte en Wouter van Eck.

Basiscursus Voedselbossen Ede-Wageningen

Startdatum 25 februari 2020

Deze basiscursus wordt gegeven door Malika Cieremans, bestaat uit 4 avonden theorie en een excursie op zondagmiddag naar Voedselbos Ketelbroek.

Cursuspakket 'Voedsel uit het Bos'

Startdatum 13 maart 2020

Cursus met drie afzonderlijke te volgen blokken (algemeen, ontwerp en bedrijfsplan) van ieder vijf bijeenkomsten. Georganiseerd door The Plant, i.s.m. diverse gastdocenten en te bezoeken locaties.

Basiscursus Voedselbossen Ede-Wageningen

Startdatum 13 maart 2020

Deze basiscursus wordt gegeven door Malika Cieremans, bestaat uit 2 hele lesdagen en een excursie op zondagmiddag naar Voedselbos Ketelbroek.

Jaarcursus Voedselbossen

Startdatum 27 maart 2020

Gedurende het jaar wordt tijdens 10 lesdagen (op vrijdagen) theorievorming gecombineerd met
excursies naar verschillende voedselbossen. Docenten zijn Malika Cieremans, Max de Corte en
Wouter van Eck.

Basiscursus Voedselbossen Haarlem

Startdatum 8 april 2020

In het voorjaar van 2020 start een nieuwe basiscursus voedselbossen in Haarlem. Anders dan bij de cursus op tournee worden theorie en excursies op afzonderlijke door-de-weekse avonden en een zondagmiddag aangeboden.  3 theorieavonden op 8, 15 en 22 april, 1 excursieavond op 13 mei en 1 excursiemiddag op 17 mei.

Docenten: Jelle Fekkes en Wouter van Eck

Basiscursus Voedselbossen Overloon

Startdatum 15 april 2020

Deze cursus van vijf woensdagavonden bestaat uit 3 avonden theorie en 2 avonden praktijk. Daarbij worden Voedselbos In ’t Holt (Overloon) en Voedselbos Ketelbroek (Groesbeek) bezocht. Docenten zijn Stijn Heijs en Wouter van Eck. 

Basiscursus Voedselbossen op Tournee

Startdatum 7 juni 2020

In de zomer van 2020 start een nieuwe basiscursus voedselbossen op tournee. Net als bij de herfsteditie worden de theoriedagen aan de excursies gekoppeld. Daardoor reist de cursus langs drie locaties, waar de ochtend in het teken zal staan van theorie, de lunch ruimte biedt aan persoonlijke pitches of mogelijk een documentaire en in de middag een voedselbos wordt bezocht. De lesdagen zijn 3 zondagen met een bezoek aan voedselbos Kreilerwoud, voedselbos Houtrak en Voedselbos Ketelbroek.

Docenten: Jelle Fekkes en Wouter van Eck

Please reload

 
Stichting voedselbosbouw Nederland

© 2016 Stichting Voedselbosbouw Nederland