Plantdagen Almere

Plantdagen Almere

Dit plantseizoen gaat de spade weer de grond en willen we een flink aantal bomen en struiken planten. We hopen dat we dit najaar en de komende winter weer op jullie hulp kunnen rekenen!Heb je zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan voor één of meer van de onderstaande data. Graag individueel aanmelden, óók als je met meer personen komt (handig voor de catering)

Ruim voor de betreffende plantdag ontvang je een mail met alle informatie. Hieronder tref je algemene informatie aan die voor álle plantdagen geldt:

Programma

9.30 uur - verzamelen op de parkeerplaats aan Tureluurweg: koffie en thee met ontbijtkoek staan klaar

9.45 uur - uitleg over hoe en waar we te werk gaan

10.00 uur - deel I van de werkzaamheden

12.30 uur - Lunch

13.00 uur - deel II van de werkzaamheden

15.30 uur - einde werkzaamheden, koffie, thee of borrel op locatie

Werkzaamheden
Op de plantdagen gaat het om het planten van kleine bomen en struiken, het verdelen van plantgoed op de plekken, soms om het aanbrengen van bescherming en het controleren of alles goed in de grond staat.

Voorbereiding
Heb je niet zoveel ervaring en wil je alvast kijken hoe dit in zijn werk gaat gaat? Bekijk dan deze instructievideo.

Wat neem je mee?
Het gebied is goed toegankelijk; er is voor de aanplant gemaaid en de rijen zijn al uitgezet. Het is raadzaam om werkkleding aan te trekken: een lange broek of regenbroek en laarzen of ander stevig schoeisel. Check van tevoren het weer om te zien of regenkleding of extra warme kleding nodig is. De plantdagen gaan altijd door, behalve als er vorst in de grond zit. Verder graag meenemen indien beschikbaar: werkhandschoenen en een scherpe spade voorzien van naam (er zijn extra spades beschikbaar).

Lunch
Om 12.30 uur staat op de parkeerplaats aan de Tureluurweg soep met brood klaar, die we rond een vuurkorf kunnen nuttigen.

Corona
Er zijn dit jaar gelukkig geen coronamaatregelen, maar als je covid hebt, gelieve je dan af te melden bij mij, blijf thuis en zorg goed voor jezelf.

Anje Poortman

Coördinator Voedselbos Eemvallei

06 36 27 94 42

Locatie
Tureluurweg, Almere, Nederland

Aanmelding Plantdagen Almere

Welke van de voorgestelde dag/dagen komt u helpen?

Persoonlijke gegevens