Plantdagen Schijndel

Plantdagen Schijndel

Dit plantseizoen gaat de spade weer de grond en willen we een flink aantal bomen en struiken planten. Heb je zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan voor één of meer van onderstaande data. Graag individueel aanmelden, óók als je met meer personen komt (handig voor de catering).

Een week voor de desbetreffende plantdag ontvang je een mail met meer informatie. Hieronder tref je algemene informatie aan die voor álle plantdagen geldt.

Programma

9.30 uur - verzamelen bij locatie Hardekamp of Boschweg: koffie en thee met ontbijtkoek staan klaar

9.45 uur - uitleg over het aanplanten

10.00 uur - deel I van de werkzaamheden

12.30 uur - lunch

13.30 uur - Deel II van de werkzaamheden

15.30 uur - einde werkzaamheden, opruimen borrel op locatie (Schaapskooi)

Werkzaamheden
Op de plantdagen gaat het om het planten van kleine bomen en struiken, het verdelen van plantgoed op de plekken, soms om het aanbrengen van bescherming en controleren of alles goed in de grond staat.

Voorbereiding
Heb je nog niet veel ervaring en wil je alvast bekijken hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Bekijk dan deze instructievideo

Wat neem je mee?
Het gebied is goed toegankelijk, er is gemaaid en de rijen zijn al uitgezet. Het is raadzaam om werkkleding aan te trekken: een lange broek of regenbroek en laarzen of ander stevig schoeisel. Check van tevoren het weer om te zien of regenkleding of extra warme kleding nodig is. De plantdagen gaan altijd door, behalve als er vorst in de grond zit. Verder graag meenemen indien beschikbaar:

  • werkhandschoenen
  • scherpe spade voorzien van naam (Er zijn extra spades beschikbaar)

Lunch
Om 12.30 uur staat vlakbij de plantlocatie een lunch klaar (meer info volgt)

Corona
Er zijn dit jaar gelukkig geen coronamaatregelen. Als je aan covid gerelateerde klachten hebt (verkouden, hoesten, hoofdpijn), gelieve je dan af te melden bij Addy, blijf thuis en zorg goed voor jezelf.

Addy van Dijk
Plantdagencoördinator Voedselbos Schijndel

Locatie
Schijndel, Brabant

Aanmelding Plantdagen Schijndel

Welke van de voorgestelde dag/dagen komt u helpen?

Persoonlijke gegevens