Plantdagen Voedselbos De Terp

Plantdagen Voedselbos De Terp

Dit plantseizoen gaat de spade weer de grond en willen we een flink aantal bomen en struiken planten. Heb je zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan voor één of meer van onderstaande data. Graag individueel aanmelden, óók als je met meer personen komt (handig voor de catering).

Een week voor de desbetreffende plantdag ontvang je een mail met meer informatie. Hieronder tref je algemene informatie aan die voor álle plantdagen geldt.

Programma

9.30 uur - verzamelen aan de Burensedijk, ter hoogte van nummer 2

9.45 uur - uitleg over hoe en waar we te werk gaan

10.00 uur - deel I van de werkzaamheden

12.30 uur - lunch

13.00 uur - deel II van de werkzaamheden

15.30 uur - einde werkzaamheden, koffie, thee of borrel op locatie

Werkzaamheden
Op de plantdagen gaat het om het planten van kleine bomen en struiken, het verdelen van plantgoed op de plekken, soms om het aanbrengen van bescherming en controleren of alles goed in de grond staat.

Voorbereiding
Heb je nog niet veel ervaring en wil je alvast bekijken hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Bekijk dan deze instructievideo

Wat neem je mee?
Het gebied is goed toegankelijk, er is gemaaid en de rijen zijn al uitgezet. Het is raadzaam om werkkleding aan te trekken: een lange broek of regenbroek en laarzen of ander stevig schoeisel. Check van tevoren het weer om te zien of regenkleding of extra warme kleding nodig is. De plantdagen gaan altijd door, behalve als er vorst in de grond zit. Verder graag meenemen indien beschikbaar:

  • werkhandschoenen
  • scherpe spade voorzien van naam (Er zijn extra spades beschikbaar)

Lunch
Wij zorgen voor een lunch met soep en brood.

Corona
Er zijn dit jaar gelukkig geen coronamaatregelen. Als je aan covid gerelateerde klachten hebt (verkouden, hoesten, hoofdpijn), gelieve je dan af te melden bij mij.

Anje Poortman
Coördinator Voedselbos Eemvallei

06 36 27 94 42

Locatie
De Terp, Erichem, Gelderland

Aanmelding Plantdagen Voedselbos De Terp

Welke van de voorgestelde dag/dagen komt u helpen?

Persoonlijke gegevens