Gezocht: ondernemende voedselbospioniers

Gezocht: ondernemende voedselbospioniers

Doordat steeds meer bedrijven en organisaties willen investeren in de professionele voedselbosbouw, ontstaan er nieuwe kansen die tot voor kort als toekomstmuziek werden afgeschreven. Voorheen was het voor veel enthousiaste initiatiefnemers de grootste uitdaging om toegang tot voldoende (landbouw)grond te verwerven om een voedselbos op aan te leggen. Dankzij de groeiende populariteit van de professionele voedselbosbouw krijgt Stichting Voedselbosbouw steeds vaker te maken met partijen die op zoek zijn naar kundige en gemotiveerde ondernemers die op ‘hun’ grond een voedselbos willen (helpen) exploiteren. Zij vragen de stichting om hulp bij het vinden en ondersteunen van de juiste mensen voor zo’n uitdaging. Omdat deze rol goed past bij haar doelstellingen is het bestuur op zoek naar mensen die met kennis van zaken willen ondernemen met voedselbossen.

Meer in het bijzonderzijn we op zoek naar ondernemende pioniers die:

  • gemotiveerd en in staat zijn om zich voor langere termijn te verbinden aan de ontwikkeling, het beheer en de exploitatie van één of meer grootschalige voedselbossen (minstens vijf hectare)
  • openstaan voor samenwerking met verschillende (groepen) mensen en partijen die betrokken zijn en worden bij de aanleg en exploitatie van voedselbossen
  • bereid zijn om zich onder begeleiding van Stichting Voedselbosbouw verder te ontwikkelen tot professionele voedselbosbouwer, onder meer door een voedselbosbouwopleiding te volgen.

Plantdag Schijndel I

Het is een pre als je voorlopig voldoende tijd en inkomsten hebt om te kunnen combineren met de werkzaamheden in en rond het voedselbos. Ook strekt enige kennis van voedselbosbouw tot aanbeveling.

Plamtdag Schijndel IV

Meld je aan

Ben jij ondernemend en heb je een droom om als voedselbosboer je eigen grootschalige voedselbos te exploiteren? Dan is dit je kans. Interesse? Neem dan contact op met Stijn Heijs (06)14 55 59 89 of Marc Buiter (06) 48 97 60 95. Of stuur een mail naar: stichting@voedselbosbouw.org