Zoeken
  • Evelyn Derksen

Eerste bomen geplant Eemvallei-Zuid


De eerste 303 bomen voor Eemvallei-Zuid zijn geplant op een prachtige woensdagmorgen ter ere van de Nationale Boomfeestdag. Deze aanzet tot wat het grootste voedselbos van Europa gaat worden werd gedaan met behulp van negentig leerlingen van basisschool de Watertuin in Almere. Deze kinderen plantten de eerste 300 zwarte elzen voor het bos. Met behulp van overige genodigden zijn er daarnaast 3 flinke beukenbomen geplant, die nu als landmerk de start van Eemvallei-Zuid prachtig markeren.

Na de zomer zal Staatsbosbeheer beginnen met de aanleg van wegen en paden door het gebied en deze winter start de aanplant van 30 hectare voedselbos. Bekijk hier het filmpje van Omroep Flevoland.


88 keer bekeken
Stichting voedselbosbouw Nederland

© 2016 Stichting Voedselbosbouw Nederland