NIEUWS / BLOG

Voedselbos Zeewolde van start!

1 Nov 2017

Zie onderstaand dronebeeld. In de grijze driehoek staan de populieren die in week 46 gerooid zullen worden om ruimte te maken voor gevarieerd voedselbos. De ontwikkelingen gaan snel nu. De kapvergunning is verleend, het rooien is aanbesteed en afspraken voor grondwerk zijn gemaakt. We hopen op droog weer de komende weken zodat schade aan de bodem beperkt blijft. Na het grondwerk is er al een eerste klus voor de vrijwilligers. Met het hout van de onderbegroeiing gaan we aan beide zijden van het perceel takkenrillen leggen.

De nieuwe website is online! voedselboszeewolde.nl en er is een documentairemaker aangehaakt die dit bijzondere project gaat volgen. Inmiddels is er een vlekkenplan voor de inrichting van het bos.

Er is veel werk verzet de afgelopen maanden en zonder financiële steun zouden we niet verder komen. Dankzij deze partijen wordt het Voedselbos Zeewolde mogelijk. De gemeente Zeewolde, Het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Het Streekfonds Flevoland, het Coöperatiefonds, het fonds NME en Kern met pit van de KNHM. We zijn er blij mee!

 

Bewaren

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Uitgelicht

Voedselbossen en de discussie over invasieve exoten

November 29, 2019

1/3
Please reload

Recent
Please reload

Search By Tags
Please reload

Stichting voedselbosbouw Nederland

© 2016 Stichting Voedselbosbouw Nederland