NIEUWS / BLOG

Voedselbossen in National Geographic Magazine: op zoek naar een alternatief voor intensieve landbouw

"Zes maanden eerder wandel ik door het weelderige bos van de grondleggers van het fenomeen voedselbos in Nederland. De zon schijnt, de vogels fluiten en het fruit hangt in alle soorten en maten aan de bomen. Tien jaar geleden kochten Wouter van Eck en zijn partner Pieter Jansen een kale landbouwkavel van 2,4 hectare bij Groesbeek en plantten er de eerste bomen en struiken. Nu draagt Voedselbos Ketelbroek volop vrucht en zien ze de oogst jaarlijks toenemen. Wanneer Van Eck (54), gehuld in zwart T-shirt en spijkerbroek, me vertelt over zijn levenswerk, zie ik achter zijn ronde brillenglazen zachte pretoogjes glimmen"

In maart 2020 verscheen in het National Geographic Magazine een lijvig artikel over voedselbossen (16 pagina's), met tekst van Marijke Ottema en foto's van Jacob Kaptein.

De journalistieke zoektocht naar 'voedselbossen als alternatief voor de intensieve landbouw' voert onder meer langs Almere Oosterwold (Voedselbos Eemvallei van Stichting Voedselbosbouw Nederland en Staatsbosbeheer), Barendrecht (Natuurgoed Ziedewij), Wageningen (Project Food Forest / Wageningen University & Research), Swalmen (Sualmana), Erichem (Voedselbos De Terp) en Groesbeek (Foodforest Ketelbroek).

Het hele artikel lees je hier

Uitgelicht
Recent
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Stichting voedselbosbouw Nederland