Evelyn Derksen

Evelyn Derksen

Landschaps- en voedselbosontwerper, docent

Evelyn Derksen werkt sinds 2016 vanuit haar bedrijf Plantschap aan groene omgevingen waarin ze van landschapsontwerper (2007) langzaam opgeschoven is naar voedselbosontwerper. Ze voelt zich als ontwerper op haar best in kleinschalige voedselbossen met een grote diversiteit aan eetbare soorten. Het accent ligt altijd op de beplanting en betekenis daarvan voor het systeem.

In 2015 heeft zij de masterclass voedselbossen gevolgd en deze materie sluit goed aan bij haar eigen visie dat we als mensen op ieder niveau moeten samenwerken met de natuur omdat we er deel vanuit maken. Evelyn heeft eerder gewerkt als tekendocent, tentoonstellingsvormgever en ontwerptekenaar. Ze is te omschrijven als creatief multitalent met passie voor de natuur. Ze schreef ook voor de bomenbieb.nl en werkt voor de stichting aan tal van projecten

Naast haar werk als ontwerper geeft ze lezingen over en cursussen in voedselbosbouw en maakt ze af en toe een website. De nieuwste uitdaging is de database voedselbossoorten en een eigen eetbare tuin in wording.

EvelynD