Bijdragen aan de voedselbosbouw

Bijdragen aan voedselbosbouw kan op veel manieren. Of je nu wil meehelpen tijdens de plantdagen, zelf het initiatief wil nemen voor een voedselbos of een financiële bijdrage wil leveren door middel van een donatie of als sponsor. We zetten hieronder alle mogelijkheden voor je op een rij.


Plantdagen

Tijdens het plantseizoen - dat duurt van oktober tot en met maart - organiseren we verschillende plantweekenden voor nieuwe en bestaande voedselbosprojecten. We planten de hele dag onder begeleiding samen met een groep enthousiaste vrijwilligers. De gezamenlijke lunch is een prettige onderbreking van al het harde werk. Bekijk de sfeerimpressie van het plantseizoen 2020-2021 die we in maart 2021 in onze nieuwsbrief publiceerden om een indruk te krijgen.

Plantseizoen 2021-2022 VII

De plantdagen zijn een leuke manier om alles over voedselbossen te weten te komen en andere vrijwilligers te ontmoeten. Zin om je handen uit de mouwen te steken? Raadpleeg dan de website van een voedselbos bij jou in de buurt en meld je aan.

Banner2personen

Op onze projectenkaart kun je precies zien op welke locaties onze voedselbosprojecten zich bevinden. Raadpleeg deze kaart voor een totaaloverzicht van alle voedselbossen in Nederland en België die voldoen aan de definitie van de Green Deal Voedselbossen.

Plantseizoen 2021-2022 II

Groesbeek

Doneren

Binnen vijf jaar wil Stichting Voedselbosbouw minimaal honderdvijftig hectare voedselbossen aanplanten die mens en natuur verrijken. Deze ambitie realiseren we in samenwerking met boeren, landgoedeigenaren, terreinbeheerders, investeerders, omwonenden en vrijwilligers. Samen met jou willen we investeren in de professionele ontwikkeling van grootschalige voedselbossen (> vijf hectare) in Nederland. Zo investeren we in realisatie-overeenkomsten, de ontwikkeling van nieuwe verdien- en financieringsmodellen, vergunningen, het aanjagen en faciliteren van wetenschappelijk praktijkonderzoek en in het ontwerp en de aanplant van rijke en productieve voedselbossen.

Wil je ons financieel ondersteunen, zodat we deze missie met jouw hulp kunnen realiseren? Elke bijdrage is welkom.

Steun ons met een donatie


Sponsoring

Bedrijven, organisaties en instellingen werken samen met Stichting Voedselbosbouw aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Door de krachten te bundelen, kunnen we ons doel om honderdvijftig hectare voedselbos op landbouwgrond aan te planten binnen vijf jaar realiseren. Help ons om de wereld duurzamer te maken en op een beter manier door te geven aan de volgende generaties. Ondersteun het programma Duurzame Doorbraak Voedselbosbouw als sponsor. Kijk op de sponsorpagina voor de mogelijkheden.


banner-eemvallei-plantgoed

Strategisch partner

Stichting Voedselbosbouw Nederland staat open voor sponsorships of partnerships met organisaties, bedrijven of instellingen die onze doelstellingen ondersteunen en strategische ondersteuning willen verlenen aan ons programma en onze activiteiten. Interesse? Neem dan contact op met:

Stijn Heijs
Coördinator Fondsenwerving Stichting Voedselbosbouw Nederland
Stijn Heijs
Telefoon: (06)14 55 59 89