Evelyn Derksen

Evelyn Derksen

Landschaps- en voedselbosontwerper, docent

Een creatieve duizendpoot met een passie voor de natuur

Evelyn Derksen werkt sinds 2016 met haar bedrijf Plantschap aan groene omgevingen. Sindsdien is ze van landschapsontwerper (2007) geleidelijk opgeschoven naar voedselbosontwerper. Ze voelt zich als ontwerper als een vis in het water bij het ontwerp van kleinschalige voedselbossen met een grote diversiteit aan eetbare soorten. Het accent ligt altijd op de beplanting en betekenis daarvan voor het systeem.

In 2015 volgde Evelyn de Masterclass Voedselbossen. Deze masterclass sloot goed aan bij haar visie dat mensen op elk niveau moeten samenwerken met de natuur, omdat zij er zelf deel van uitmaken. Evelyn was eerder werkzaam als tekendocent, tentoonstellingsvormgever en ontwerptekenaar. Ze kan worden omschreven als een creatieve duizendpoot met een passie voor de natuur. Evelyn schreef ook voor Bomenbieb.nl en werkt voor de Stichting Voedselbosbouw aan verschillende voedselbosprojecten

Naast haar werk als ontwerper geeft Evelyn lezingen en cursussen over voedselbosbouw en ontwerpt zij incidenteel websites. Bovendien levert zij belangrijke bijdrage aan de Database Voedselbossoorten van Stichting Voedselbosbouw en heeft zij de kiem gelegd voor een eigen eetbare tuin.

EvelynD